O projektu

AR4STEM

O projektu

Projekt »Augmented Reality for STEM education« (AR4STEM) naslavlja problematiko nezadostnega vključevanja mladih, še posebej deklet, v učenje in kariere na področju naravoslovja oz.STEM (Znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika). Partnerji so se zato združili, da bi prikazali AR rešitve (obogatena resničnost) učiteljem kot inovativno in učinkovito digitalno orodje za preoblikovanje tradicionalnega STEM poučevanja v interaktivno izkušnjo in spodbujanje enakosti spolov v STEM. To je mogoče le s pridobivanjem veščin za STEM poučevanje in spodbujanjem poučevanja in učenja STEM s prikazom pozitivnih izkušenj pri raziskovanju in oblikovanju rešitev z uporabo razširjene resničnosti (AR) za izobraževanje.

 

Od julija 2021 so projektni partnerji iz Latvije, Litve, Cipra in Slovenije tesno sodelovali in razvili naslednje rezultate:

  • Interaktivna učna gradiva za mlade od 13 do 16 let, do katerih bodo lahko dostopali prek svojih pametnih telefonov z uporabo iSeeApp z uporabo tehnologije AR.
  • Učni načrti za učitelje za izboljšanje učnega procesa znotraj določenih tematskih sklopov STEM, na primer trajnostna proizvodnja, biotska raznovrstnost, proizvodnja hrane, skrb za okolje;
  • Priročnik o uporabi tehnologije AR v izobraževanju STEM, vključno z najboljšimi praksami in primeri ter navodili za njihovo uporabo pri poučevanju;
  • Motivacijski program, namenjen mladim, posebno dekletom, za spodbujanje sodelovanja v STEM.

 

V partnerstvo je dobrodošla vsaka organizacija, ki se želi pridružiti mreži AR4STEM. Številni pridruženi partnerji že podpirajo zamisel o projektu in še več jih bo. Skupaj smo močni!

Partnerji projekta AR4STEM verjamejo v moč digitalnih tehnologij pri preoblikovanju učne izkušnje in dvigu zanimanja za vsak predmet, še posebej za tiste, ki zaradi monotonega poučevanja veljajo za težke ali brez interaktivnih elementov.

Razvili smo naslednja gradiva:

AR kartice

AR kartice in učne priprave

Pedagoški priročnik

Kako uporabiti obogateno resničnost v STEM izobraževanju

Motivacijski program

Motivacijski program za spodbujanje deklet v STEM

Trajanje projekta: 30. junij 2021 – 29. junij 2023.

sl_SISlovenščina